ПУ „Бамби“ Кула: До краја године субвенције за другорођену децу

Damjan Miljanić

Општина Кула континуирано ради на унапређењу услова живота за све старосне доби. Са тим у вези, у оквиру пројекта са Министарством за бригу о породици и демографију, изграђено је ново дечије игралиште у Кули, те су родитељи и деца добили прилику да оду на једнодневни излет, а боравак другорођене деце која су уписана у вртиће у оквиру Предшколске установе „Бамби“ у наредним месецима биће субвенционисан.
Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, обишао је Вртић „Колибри“, у којем има највише другорођене деце, и захвалио се Министарству на одобреним средствима за овај сјајан пројекат.
„У склопу самог пројекта је изградња дечијег игралишта, у улици Маршала Тита у Кули, код Ламела, која је управо приведена крају. Занимљив део пројекта је и дружење породица, дакле родитеља са децом, за које је организован одлазак, тј. излет на Царску бару. Око 150 малишана и њихових родитеља отишло је, или ће отићи на дружење у наредним недељама. Трећа фаза пројекта је портал, односно сервис путем којег ће грађани моћи да поруче услуге које су потребне из домена чувања деце и разних кућних послова, а те услуге биће сертификоване и скупљене на једном месту. Четврта фаза везана је за субвенцију другорођене деце. Овом приликом захваљујем се Министарству за бригу о породици и демографију на одобреним средствима. Пројекат је сјајан, издвојена су велика средства, готово 15 милиона динара, и нешто од резултата тог пројекта, као што је игралиште, остаће трајно, а оно што се показује као добра пракса гледаћемо да реализујемо и у наредним годинама, било са Министарством или из буџета општине Кула“, поручио је Миљанић.
Директорка ПУ „Бамби“, Снежана Булатовић, истакла је да је у питању потпуно бесплатан боравак другорођене деце у вртићу за октобар и новембар и делимично субвенционисан боравак у децембру.
„У оквиру овог пројекта субвенционише се боравак у вртићу другорођене деце и та субвенција се односи на свако другорођено дете које је уписано у наш вртић. Данас смо у Вртићу ,,Колибри“, где има највише другорођене деце – 104. За родитеље ће октобар и новембар бити бесплатни, а када је у питању децембар родитељи ће плаћати 42% од оне цене која се односи на њих“, закључила је директорка ПУ „Бамби“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs