Радомир Радујко – спорт као игра, страст и хоби

Виданов спортски кутак

Мој данашњи саговорник је, пре свега, из мог личног искуства, један јако добар човек. Радомир Радујко, тренутни секретар Спортског савеза општине Апатин, наступа за ФК „Омладинац“ Буковац, а некад је био и тренер млађих категорија. Такође, Радомир је завршио Факултет спорта и физичког васпитања. Више о његовој спортској авантури прочитајте у наставку.

*Кад, где и зашто си почео да тренираш фудбал?

-Фудбал сам почео да тренирам у Босни са 8 година, након чега сам због рата био приморан да одем и моја нова дестинација је ОФК „Младост“ Апатин. Фудбал сам заволео као мали, то је постала игра, страст и хоби.

*Како ти је било тком студија?

-Било је супер, незабораван период је доба студирања. Овде сам научио доста о спортовима, њиховој методици, теорији и пракси, а такође сам научио и многе кодексе понашања у спорту. Учио сам све од аматерског, па до професионалног спорта, о педагогији, психологији, социологији спорта. Упознао сам много пријатеља са којима сам данас у контакту, упознао многе спортисте, као и предаваче, тако да ме за Нови Сад и време студирања вежу најбоље успомене.

*Да ли ми можеш рећи нешто више о твом тренерском ангажману?

-Као фудбалски тренер сам почео радити у ШФ „Олимпик“ Апатин, где је било много талентоване деце која су, видим и чујем, данас успешна и корачају ка озбиљнијем нивоу у фудбалу. Био сам помоћник и Сретену Вилотићу у сениорском тиму Младости, где сам од њега научио доста тога. Наког овог ангажмана сам остао у клубу и посветио се раду млађих категорија, којих тада испод кадетске селекције није било. Сада нисам у клубу, али видим да моје колеге раде сјајан посао и желим им сву срећу у даљем раду. Као тренер имам баш доста утакмица које ћу памтити.

*Колико већ година организујеш зимски турнир у Апатину и да ли све тече по плану ове зиме?

-Турнир у Апатину организујем самостално већ 6 година, а пре тога сам то обављао заједно за професорима физичког и здравственог васпитања. Ове године иде хвала Богу јако добро за сада, има 44 екипе и 5 узрасних категорија. Свакодневно гледам добар фудбал, посећеност је одлична и очекујем још више дражи, а и лепоте како турнир буде ишао ка крају.

*Који су твоји планови за будућност и које су амбиције Буковца у наставку сезоне?

-Ово ми је трећа сезона у екипи ФК „Омладинац“ Буковац. Тим је добро селектован за ову сезону, а амбиције су улазак у виши ранг. Тренутно је пауза, имамо 6 бодова заостатка за лидером табеле, тако да очекујемо велику борбу и надам се да ћемо остварити циљ. Што се тиче пензије, о томе не размишљам још.

Хвала Радујко на издвојеном времену и све најбоље у новој 2023. години!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs