Радојичић: Тиршова 2 биће завршена до 2024. године

Bolnica

Градоначелник Београда Зоран Радојичић изјавио је да верује да ће изградња дечје клинике Тиршова 2 бити завршена до 2024. године, на стогодишњицу оснивања педијатрије у Београду.

– Радови прве фазе изградње ове нове дечје болнице, чија је вредност 6,2 мил ЕУР, почели су и трајаће наредних 210 дана. Они су, пре свега, базирани на ископавању темељне јаме у склопу Клиничког центра Србије и изградњи приступне саобраћајнице ка ауто-путу – прецизирао је градоначелник, преноси Беоинфо.

Градоначелник је за ТВ Пинк подсетио да се 1989. године родила идеја о изградњи Тиршове 2 и да су се тада надлежни сагласили о томе да је једна таква клиника потребна Београду, Србији и старој Југославији.

– Комплекс ће обухватити више од 60.000 метара квадратних, од којих је 30.000 квадрата предвиђено за медицински простор са осам најсавременијих операционих сала и 36 кревета интензивне неге. Комплекс је пројектован за укупно 286 болничких кревета који ће бити распоређени у 154 собе. Такође је предвиђена и изградња гараже са више од 520 паркинг места – прецизирао је Радојичић.

Градоначелник је указао да ће близина ауто-пута и Клинике за гинекологију и акушерство у Вишеградској улици омогућити брз транспорт беба и деце до дечје клинике у подножју Делиградске улице.

– Целокупни концепт нове клинике је да су деца и породица у центру пажње, с циљем да се дете што пре излечи и што мање времена проведе у болници – истакао је Радојичић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs