Развијање туристичке понуде и приступачности за особе са инвалидитетом

Online sastanak

Отварајућа конференција прекограничног пројекта „Развој туризма без баријера у прекограничном подручју Баја-Сомбор“

( Тourisam4Аll) одржана је данас у Баји.

Пројекат је усмерен на развијање туристичке понуде и приступачности за особе са инвалидитетом и туризам који ће бити доступан свима.

Представници Сомбора, путем онлајн укључења, представили су пројектне активности које ће се организовати у Сомбору. У плану је развијање апликације која ће садржати предлоге тематских рута, мапиране локације, календар догађаја и друге допунске информације, као и набавка туристичких возила која су прилагођена за особе са инвалидитетом. У оквиру пројекта одржаће се обуке за пружаоце туристичких услуга и биће организоване прекограничне туристичке туре на неколико традиционалних манифестација два града.

На самом отварању конференције, учеснике је испред Града Сомбора поздравила чланица Градског већа Антонија Нађ Косановић, истакавши успешну сарадњу два братска града, посебно на пољу прекограничних пројеката током протеклих година.

Прекогранични пројекат „Развој туризма без баријера у прекограничном подручју Баја-Сомбор“ (Tourisam4All) почео је 1.1.2021. године и траје до 30.6.2022. године, а водећи партнер на пројекту је општина Баја. Вредност пројекта је 705.840,57 евра, од чега је 599.964,47 евра донација ИПА фонда Европске уније. Град Сомбор учествује са 235.291,62 евра, од чега је 199.997,87 евра донација ИПА фонда.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs