Разменом искустава до унапређења примене Закона људских и мањинских права

Министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Гордана Чомић, посетила је Западнобачки округ. Тим поводом је у Свечаној скупштинској сали зграде Жупаније одржан састанак са представницима округа, институција из области социјалне заштите и цивилног друштва.

Учесници састанка разменили су искуства локалних самоуправа у примени закона из заједничке делатности, а према речима министарке Чомић, Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог је алат за примену Закона и за све оно што се тиче антидискриминације, људских и мањинских права, као и сарадње са цивилним друштвом.

  • Сви ти људи који стварно примењују Закон на локалном ниову не могу без помоћи централних нивоа власти. То је цела идеја, да се упознамо и да им докажемо и да радимо оно што говоримо и да смо ми алат за промене у Србији. Култура компромиса заједно са културом људских права, као и мањинских права и изградњом владавине права је део нашег разговора у свим управним окрузима, рекла је Чомић.

Испред града Сомбора састанку је присуствовао градоначелник Антонио Ратковић, а учествовали су и представници општина Кула, Апатин и Оџаци, представници Полицијске управе, центара за социјални рад, Националне службе за запошљавање, Сигурне куће, као и представници удружења грађана и културно-уметничких друштава.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs