Разорни тајфун опустошио Филипине: Уништена села и шуме, 300 хиљада људи морало да бежи, има мртвих!

Filipini

Најмање три особе су погинуле данас на Филипинима, након што је снажан тајфун проузроковао поплаве у селима, које су заробиле становнике на крововима, ветар је рушио дрвеће и изазвао несташицу струје у јужним и централним острвским провинцијама.

Из тих провинција је више од 300.000 становника побегло на сигурно пре удара тајфуна, навели су локални званичници, а преноси агенција АП. Тајфун “Раи” је благо ослабио када је јуче захватио југоисточну обалу Филипина, али је остао деструктиван са брзином ветра од 155 километара на сат и ударима до 215 км на сат док се кретао према западу, навели су метеоролози. Званичници тренутно процењују обим штете и број жртава.

Сведоци говоре о жестоким ветровима који су чупали кровове и рушили дрвеће, док су се други суочили са великим поплавама које су становнике заробиле на крововима.
– Никада у животу нисам доживео такву јачину ветра, а нисмо чак ни директно погођени – изјавио је градоначелник Джери Тренас из централног града Илоило за АП, додајући да је најмање један становник страдао.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије