Расписани јавни позиви и конкурси Националне службе за запошљавање

javni poziv

Национална служба за запошљавање расписала је 12 јавних позива и конкурса, путем којих ће кроз директну финансијску подршку послодавцима и незапосленим лицима бити укључено 20.165 незапослених лица, од којих 2.285 особа са инвалидитетом. За ове намене опредељено је 6.550.000.000,00 динара.

Као и претходних година тежиште ће бити на теже запошљивим категоријама лица, у које спадају: млади до 30 година старости без завршеног средњег образовања, старији од 50 година, Роми, особе са инвалидитетом, дугорочно незапослени, корисници новчане социјалне помоћи и лица у статусу вишка запослених.

Већина јавних позива и конкурса биће отворена до 30. новембра 2022. године, док је рок за подношење захтева за мере намењене особама са инвалидитетом 31. децембар 2022. године.

Јавни позив за доделу субвенција за самозапошљавање биће отворен до 31. марта 2022. године, а рок за подношење захтева потенцијалних извођача јавних радова истиче 15. марта 2022. године.

Захтеви за учешће у мерама подносе се надлежним организационим јединицама Националне службе за запошљавање, према месту рада лица или седишту послодавца, непосредно, путем поште или електронским путем.

Све информације за учешће у мерама активне политике запошљавања, неопходна подршка, као и формулари за подношење захтева према актуелним јавним позивима биће доступни на сајту www. нсз.гов.рс, као и путем званичне странице на друштвеној мрежи ЛинкедИн.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs