Расписан Конкурс за 37 полазника ЦОПО на подручју ПУ Сомбор

Konkurs za policiju

Министарство унутрашњих послова расписало је Конкурс за упис 1.100 полазника у Центар за основну полицијску обуку (ЦОПО), за стручно оспособљавање за обављање послова униформисаног полицијског службеника и то за потребе свих 27 полицијских управа у Србији.
У циљу информисања грађана за упис полазника, у Лењиновој улици у Кули, преко пута старе зграде Полиције, данас је био постављен штанд, на коме су сви заинтересовани могли да комуницирају са полицијским службеницима, али и да добију летке на којима је наведено више информација о самом конкурсу.
Портпаролка Полицијске управе Сомбор, Наташа Мугоша, истакла је да је Конкурс отворен до 11. августа, као и да заинтересовани кандидати могу да се пријаве у полицијским станицама према месту пребивалишта.
„Министарство унутрашњих послова објавило је конкурс за упис 1100 полазника у Центар за основну полицијску обуку. За подручје Полицијске управе у Сомбору расписан је конкурс за 37 полазника – 10 за радно место полицајца, 20 за радно место саобраћајног полицајца за послове саобраћајних незгода и 7 полазника за радно место граничног полицајца“, рекла је Мугоша
Додала је и да кандидати који желе да се пријаве треба да имају између 18 и 24 године, са изузетком свршених студената Криминалистичко – полицијског универзитета
„Кандидат не сме да има мање од 18 година, а више од 24 године, до дана закључења конкурса. Кандидати који су свршени студенти Криминалистичко – полицијског универзитета не смеју да имају више од 27 година до дана закључења конкурса“, закључила је она.
Сви услови Конкурса могу се наћи на сајту Министарства унутрашњих послова www.mup.gov.rs и сајту Центра за основну полицијску обуку www.copo.edu.rs .

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs