Расписан Оглас за евидентирање деце за упис у први разред ОШ

Deca

Одељење за образовање Градске управе Града Сомбора, расписало је Оглас за евидентирање деце за упис у први разред основне школе у школској 2023/24. години. У ову школску годину уписују се деца која на дан почетка исте имају 6,5 до 7,5 година, односно, деца рођена од 01. марта 2016. до 01. марта 2017. године

Дете старости од 6 до 6,35 година, по жељи родитеља, може да се упише у први разред тек након провере спремности за полазак у школу. Такође, деца старости од 7 до 7,5 година, која због болести или других разлога нису уписана у први разред, могу се у исти или одговарајући разред уписати на основу претходне провере знања.

Пријаву деце за упис у први разред обавезни су да изврше родитељи, а за децу под старатељством старатељ или други орган старатељства.

За пријаву је неопходно поднети на увид важећу личну карту са тачном адресом родитеља или старатеља, односно Решење о старатељству за децу под старатељством.

Пријаве се врше у Градској управу, Одељењу за образовање у соби број 226/А на другом спрату, сваког радног дана од 8 до 15 часова по следећем распореду:

ОШ „Доситеј Обрадовић“ од 1. до 7. фебруара
ОШ „Никола Вукићевић“ и ОШ „Иво Лола Рибар“ од 8. до 14. фебруара
ОШ „Аврам Мразович“ и „Братство Јединство“ од 17. до 23. фебруара

Пријављивање деце у насељеним местима са територије Града Сомбора вршиће се од 1. до 23. фебруара у матичним школама.
Након завршеног евидентирања деце, школе ће о терминима упира и провери спремности за полазак у школу обавестити родитеље и старатеље применом препоручених стандарда ресорног Министарства.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.