Расте број новооболелих, преко 3.000 људи на болничком лечењу

Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 823.161 особe, а забележено је 7.575 смртних случајева. Проценат смртности је 0,92 одсто. На болничком лечењу је 3.057 пацијената од којих су 142 на респиратору, показују подаци са сајта covid19.rs.

Епидемијска ситуација у Србији је све сложенија, расте број заражених и преминулих, али и број пацијената на болничком лечењу и респиратору.

Због све већег броја новозаражених и међу децом, почела је онлајн настава у средњим школама у 40 градова и општина у Србији. Настава од куће већ се одвија у средњим школама у Тутину, а на Косову и Метохији је почетак школске године померен за 26. септембар. 

Струка упозорава да је вакцинација једини начин да се пандемији стане на пут.

Члан Кризног штаба, др Предраг Кон, оценио је да ће се епидемиолошка ситуација у Србији погоршавати и да ће и у наредне две недеље број заражених бити у порасту, јер се, како је навео, не предузимају делотворне мере како би се ситуација с вирусом стабилизовала.

Коментаришући вакцинацију у Србији, Кон је рекао да они који сумњају у вакцине и одбијају вакцинацију верују у измишљотине, а не у науку, као и да вакцинација није зауставила вирус, али је смањила смртне исходе и тешке форме болести.

  • Американци су израчунали да је 11 пута већи ризик да умрете од ковида уколико нисте вакцинисани, рекао је Кон.

Истакао је да је вакцинација трећом дозом важна не само за ризичне групе већ за све, јер према истраживањима из Израела, како каже, трећа доза вакцине зауставља вирус.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије