Раст интересовања за упис у апатинске средње школе

Učenici škola

Прошле године је, по први пут у последњих десетак година, повећан број ђака који исказују интересовање да своје школовање након основне школе наставе у апатинским средњим школама. Овај тренд наставио се и ове школске године, па је тако поново надмашен број ученика који ће уписати локалне средње школе, у односу на оне који уписују средње школе у другим срединама.

На 5 смерова у средњим школама у Апатину, чак 123 ученика је навело неки од њих као своју прву жељу.

Помоћница председнице општине Апатин, задужена за образовање, Милка Никшић наводи да ови резултати охрабрују, нарочито чињеница да има заинтересованих и из других општина.

Повећање интересовања за апатинске школе резултат је континуираних улагања у образовну инфраструктуру и опрему, као и квалитетан и пожртвован рад наставног кадра, али и стипендије које омогућава локална самоуправа.

Раст потражње је равномеран код свих образовних профила, од архитектонског и ЦНЦ техничара, преко гимназије, до возача и кувара.

Kако истиче Никшић, Гимназија „Никола Тесла“ друга је према успесима ученика на такмичењима у целој Војводини и то одмах после новосадске Змај Јовине Гимназије. Поред Гимназије, и Техничка школа пружа изузетне услове за практичан рад, чиме шири опсег могућности запослења након завршетка школовања.

У апатинским средњим школама, данас се обавља други уписни круг, а упис ће бити могућ до 20. јула.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs