Ратковић: Примена европских стандарда и унапређење услуга ради побољшања живота грађана у локалним заједницама

Градоначелник Сомбора, председник Сталне конференције градова и општина Антонио Ратковић учествовао је данас на онлајн састанку Заједничког консултативног одбора Европског комитета региона и Републике Србије.

Главне теме састанка биле су укључивање локалних и регионалних власти у Србији у просес приступања Европској унији, као и одрживи опоравак од ковида-19.

„У процесу приступних преговора, изузетно је важно, а то можемо закључити на основу компаративног искуства других земаља, да сви чиниоци у друштву буду у њега укључени, а нарочито локална и регионална самоуправа, као ниво одлучивања о јавним пословима који је најближи грађанима. Сам Комитет региона, као један од кључних приоритета у наредних 5 година наводи Приближавање Европе грађанима. На исти начин, локални и регионални ниво у Републици Србији има обавезу и одговорност да примени и приближи европске стандарде грађанима и да унапреди своје услуге ради побољшања живота грађана у локалним заједницама“ поручио је градоначелник Антонио Ратковић.

Заједнички консултативни одбор Европског комитета региона (ЗКО) представља место за припрему регионалних и локалних власти у Републици Србији за учешће у раду Комитета региона по ступању у чланство у ЕУ. ЗКО је конституисан 2015. године.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије