Ратковић угостио освајаче бронзе на Европској и Светској олимпијади из гимназије и информатике

Doček

Градоначелник, Антонио Ратковић и чланица Градског већа за област културе и образовања, Анита Стојаков, свечано су угостили два млада Сомборца, који су освојили бронзане медаље на Европској и Светској олимпијади из географије и информатике. Пријему су присуствовали и ментори, информатичар професор Душко Обрадовић и менторка за географију професорица Данијела Тохољ, а са њима је био и директор Гимназије „Вељко Петровић“, Душан Мишковић.
Током разговора, освајачи медаља и њихови ментори, причали су о припремама за такмичење, путовању, као и о самом такмичењу.
Ратковић се захвалио освајачима медаља, те им је пожелео пуно успеха у наставку школовања, као и на будућим такмичењима, истакавши да ће Град Сомбор наставити са улагањем и подршком младим талентованим ђацима на домаћим и међународним такмичењима.
„Честитам вам на успеху који сте остварили. Ово је пре свега част за Град Сомбор и за нашу Гимназију, а самим тим и за Србију. Потрудићемо се и у наредном периоду да наставимо са улагањем и подршком, како би наши ђаци могли да учествују на такмичењима и презентују своје знање и покажу колико заправо има надарених и талентованих ђака у нашој средини“, поручио је Ратковић.
Немања Мајски, ученик четвртог разреда Гимназије, учестовао је на 35. међународној информатичкој олимпијади у Мађарској. У конкуренцији од преко 350 такмичара из преко осамдесет држава, успео је да освоји бронзу, уз менторски рад професора Душка Обрадовића.
Сава Маријановић, такође ученик Гимназије, као најмлађи учесник на Европском такмичењу из географије, освојио је такође бронзану медаљу, а менторка му је била професорица Данијела Тохољ.
Такмичење је одржано у Београду, а Србију је укупно представљало пет такмичара.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs