Ратни брод америчке морнарице пресрео више пројектила у близини Јемена

Ratni brod

Ратни брод америчке морнарице који је деловао на Блиском истоку пресрео је у четвртак више пројектила у близини обале Јемена, изјавила су два америчка званичника за ЦНН.

Један од званичника је рекао да су пројектиле испалили Хути, милитанти које подржава Иран, а који су укључени у текући сукоб у Јемену. Према речима другог званичника, пресретнута су отприлике два до три пројектила.

Пентагон је у међувремену потврдио да су амерички бродови оборили три пројектила у близини Црвеног мора, али није могао да потврди циљеве ракета.

Није могао да потврди који је био крајњи циљ ракета, али јесте напоменуо да је Израел „могао да буде потенцијална мета“.

„Не можемо са сигурношћу рећи шта су ове ракете и беспилотне летелице циљале, али су лансиране из Јемена, на северу дуж Црвеног мора, потенцијално ка циљевима у Израелу“, рекао је портпарол Пентагона током брифинга за штампу.

До инцидента је дошло усред великих забринутости, посебно откако тензије на Блиском истоку настављају да расту након напада Хамаса на Израел, који Иран већ дуго подржава, преноси ЦНН.

УСС Царнеy је у среду прошао кроз Суецки канал у Црвено море. Команда америчких снага флоте навела је у објави на друштвеним мрежама да ће „помагати да се осигура поморска безбедност и стабилност на Блиском истоку“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs