Резултати испитивања из Абу Дабија: Kинеска вакцина ефикасна 93 одсто у спречавању хоспитализације

Стручњаци Центра за јавно здравље престонице Уједињених Арапских Емирата објавили су охрабрујуће резултате истраживања вакцине која се користи и у Србији.

Вакцина “Синофарм” је више од 90 одсто ефикасна у спречавању хоспитализације људи заражених корона вирусом, показују резултати студије спроведене у Абу Дабију, преноси Тањуг.

Власти Уједињених Арапских Емирата саопштиле су да је истраживање открило значајан пад стопе нових инфекција корона вирусом међу људима који су примили другу дозу те вакцине у Абу Дабију, пише сајт The Nationalnews.

Студија, коју је спровео Центар за јавно здравље Абу Дабија, открила је да велика већина заражених, након добијања вакцине, пати од благих симптома и да им није било потребно лечење у болници.

Утврђено је да је вакцина 93 одсто ефикасна у спречавању хоспитализације, а 95 одсто ефикасна у смањењу потребе за пријемом на интензивну негу, наведено је у истраживању.

Према саопштењу Kанцеларије за медије Абу Дабија, није забележен ниједан смртни случај код људи који су примили све потребне дозе те вакцине.

Истраживачи тврде да се имунитет против корона вируса најбоље постиже вакцинацијом и придржавањем мера предострожности осмишљених да ограниче ширење вируса.

Студија је, такође, утврдила да имунитет није загарантован након инфекције.

Истраживачи су рекли и да се ризик од заразе вирусом повећава како вирус мутира, а шансе да вирус мутира повећавају се његовим ширењем.

Постоји и могућност да инфекција доведе до дугорочних здравствених компликација.

Kомпликације укључују оштећење више органа, крвне угрушке и друге компликације које могу захтевати дуготрајну медицинску помоћ, саопштено је из Kанцеларија за медије.

Није познато, међутим, када је спроведена студија нити колико је људи било укључено у истраживање.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs