Републиканци блокирали дебату о Закону о домаћем тероризму

Kongres

Републиканци у Сенату блокирали су покушаје демократских законодаваца да започну дебату о мерама за сузбијање домаћег тероризма, док се две странке споре и око питања шта је најбољи начин да се сузбије оружано насиље у земљи.

Представнички дом, у коме већину имају демократе, усвојио је предлог закона о домаћем тероризму прошле недеље, после масовне пуцњаве у продавници у Бафалу, где је бели тинејџер убио десеторо људи, бирајући жртве по боји коже.

Демократе су покушале да започну дебату о закону против домаћег тероризма два дана након што је наоружани тинејџер убио 19 деце и двоје наставника у основној школи у Тексасу.

Однос гласова је био 47-47, пише Глас Америке.

Демократе, које годинама не успевају да превазиђу републиканско противљење чвршћој контроли продаје оружја и провери података купаца оружја, сада улажу нови покушај да постигну компромис са републиканцима у законима о контроли оружја после масакра у Тексасу који је извршио 18-годишњак, који је напустио средњу школу пре матуре.

Нема наговештаја да су републикански сенатори спремни да одустану од свог противљења, а многи кажу да би права поштених грађана на куповину оружја била нарушена ако би се увела провера биографије.

Републиканци кажу да закон о домаћем тероризму не ставља довољан нагласак на кривична дела која чине групе екстремне левице.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs