Републиканци блокирали дебату о Закону о домаћем тероризму

Kongres

Републиканци у Сенату блокирали су покушаје демократских законодаваца да започну дебату о мерама за сузбијање домаћег тероризма, док се две странке споре и око питања шта је најбољи начин да се сузбије оружано насиље у земљи.

Представнички дом, у коме већину имају демократе, усвојио је предлог закона о домаћем тероризму прошле недеље, после масовне пуцњаве у продавници у Бафалу, где је бели тинејџер убио десеторо људи, бирајући жртве по боји коже.

Демократе су покушале да започну дебату о закону против домаћег тероризма два дана након што је наоружани тинејџер убио 19 деце и двоје наставника у основној школи у Тексасу.

Однос гласова је био 47-47, пише Глас Америке.

Демократе, које годинама не успевају да превазиђу републиканско противљење чвршћој контроли продаје оружја и провери података купаца оружја, сада улажу нови покушај да постигну компромис са републиканцима у законима о контроли оружја после масакра у Тексасу који је извршио 18-годишњак, који је напустио средњу школу пре матуре.

Нема наговештаја да су републикански сенатори спремни да одустану од свог противљења, а многи кажу да би права поштених грађана на куповину оружја била нарушена ако би се увела провера биографије.

Републиканци кажу да закон о домаћем тероризму не ставља довољан нагласак на кривична дела која чине групе екстремне левице.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије