Републички фестивал аматерских позоришта Србије од 16. до 24. јуна у Кули

Pozorište

У петак, 16. јуна, у Кули ће бити отворен 64. по реду Републички фестивал аматерских позоришта Србије, а овогодишњи програм ће почети отварањем изложбе у Ликовној галерији, које је заказано за 19 часова, након чега ће уследити свечана церемонија отварања Фестивала.
Међу најбољим аматерским представама у Србији нашле су се представе из Прокупља, Петровца на Млави, Бечеја, Велике Плане, Богатића, Београда, Куле и Старе Пазове.
Прве вечери, наступиће Аматерско позориште „Хранислав Драгутиновић“ из Прокупља, са представом „Сумњиво лице“, а затим ће друге вечери комад „Путујуће позориште Шопаловић“ извести позориште „Драгољуб Милосављевић Гула“ из Петровца на Млави. Трећег дана Фестивала биће изведена представа „2:14“ Градског позоришта Бечеј, док ће четвртог наступити Центар за културу „Масука“ са представом „Чудо у Шаргану“. Пети дан Фестивала је резервисан за комад „Црна кутија“ Позоришта „Јанко Веселиновић“ из Богатића, док ће дан касније наступити Студио глуме „Театар 011“ из Београда, са представом „Вечерња ружа“. У четвртак, седмог дана, Културни центар Кула одиграће комад „Чежња за супервоћем“, а завеса на овогодишњи Републички фестивал аматерских позоришта Србије биће спуштена представом „Ковачи“, коју ће извести Словачко позориште „ВХВ“.
У суботу, 24. јуна, са почетком у 20 часова, биће уприличено саопштење резултата Фестивала, као и представа у част награђених „Све о женама“, у режији Мирјане Карановић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.