Рецитатори Културног центра Кула међу најбољима у Србији

На Великој сцени Центра за културу Ваљево одржана је 52. Смотра рецитатора Србије ,,Песниче народа мог”. Оцењивачку комисија су чинили др Радован Кнежевић, професор дикције и глумац – председник, мр Андријана Виденовић, професорка дикције и глумица, Мирослав Трифуновић, редитељ, Данијела Квас, професорка српског језика и књижевности и песникиња и Милорад Дамјановић, глумац. Комисија је пратила снимке наступа по 34 такмичара у категоријама млађег и средњег узраста и снимке наступа 33 такмичара у категорију старијег узраста. 

Након ширег круга такмичења, комисија је изабрала по 6 финалиста из категорија млађег и средњег узраста и 8 финалиста из категорије старијег узраста, чије је снимке поново преслушала и јавним гласањем изабрала победнике у свим категоријама. Рецитатори из кулске општине били су одлични. Прво место из категорије средњи узраст, са 50 бодова освојила је Биљана Митрић из Куле. Биљана је рецитовала песму „Стара кућа“ Драгане Буквић. Друго место из категорије старији узраст, са 48 бодова, освојила је Тара Божовић из Куле. Тара је рецитовала песму „Успаванка за погинуле који немају више од 20 година“ Душана Матића, док је Владица Кљајић из Црвенке у истој категорији освојила пето место, са 45 бодова. Она је рецитовала песму Десимира Благојевића „Црној сестри црна браћа“. Сви награђени учесници Републичког такмичења су рецитатори Културног центра Кула, а педагог им је Слободан Ногавица. 

Директор Културног центра Кула, Каменко Бертић је истакао да су резултати на Републичком такмичењу још један плод континуираног рада у Културном центру, као и неговања културе говора и љубави према поезији. 

  • Било је још рецитатора који, не само да су заслужили да се пласирају на државно првенство, већ и да на истом победе, али неко сматра да не могу рецитатори из Куле да освоје све награде, што мени као директору и човеку никако није јасно. Међутим, ми ћемо и даље наставити са преданим радом, јер су нам наша деца и наша публика најважнији, рекао је директор КЦ Кула Каменко Бертић.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs