Решен вишедеценијски проблем-ученици у Колуту коначно добили спортску салу

Kolut

Подрум сала у МЗ Колут, добила је нову намену, те је преуређењем постала спортско-рекреативна сала коју ће моћи да користе сви грађани овог насељеног места, а нарочито ђаци локалне Основне школе, који ће овај простор користити током часова физичког васпитања.

„Савет Месне заједнице Колут је донео одлуку да из буџета добијеног од Града Сомбора издвоји средства за преуређење подрум сале у самој месној заједници. Извршена је комплетна реконструкција подрум сале, постављен је спортски под. Салу могу да користе сви грађани, посебно деца, ђаци, удружења, објашњава председник Савета МЗ Колут, Марко Ерцег.
Новоуређену салу посетио је данас и градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, који се пре свега захвалио ђацима који су гостима овим поводом уприличили приредбу, те рекао више о наредним корацима који ће допринети уређењу овог простора и омогућити боље услове за рад и рекреацију свим мештанима Колута.

„Наш неки следећи корак заједнички је свакако да решимо проблем грејања у овој сали и да једноставно у току зимских периода може ова сала да се користи. Знамо сви да је био велики проблем у ОШ „Огњен Прица“ с обзиром да нису имали салу и да је ово било једно од решења и Основној школи и директорици бих се захвалио овом приликом и Савету Месне заједнице који су изнашли решења, а ми као Град свакако да ћемо подржати овако нешто и да у наредним неким корацима још више уредимо овај простор“, рекао је градоначелник Ратковић.

Директорка школе изразила је велико задовољство урађеним, али је и нагласила да је реализација овог пројекта од највећег значаја ипак за ђаке.

“Овим поводом могу да захвалим Граду Сомбору и свим институцијама које су помогле да се овај простор преуреди. Школи ће ово бити од великог значаја, пошто већ деценијама немамо фискултурну салу, па желимо да овај простор искористимо да реализујемо часове физичког васпитања“, истакла је директорка ОШ „Огњен Прица“ Колут, Марија Делић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs