РИК: Жреб за утврђивање редоследа кандидата најкасније 18. марта

RIK

Републичка изборна комисија (РИК) усвојила је синоћ одлуку о обрасцима записника о примопредаји изборног материјала и о утврђивању резултата гласања за парламентарне и председничке изборе.

Комисија је одржала две узастопне седнице, на једној је одлучивано о обрасцима за парламентарне, а на другој о обрасцима за председничке изборе. Усвојени су и рокови за вршење изборних радњи за председничке изборе.

Кандидатура за председника може се поднети до 13. марта у поноћ, док ће жреб за утврђивање редоследа кандидата бити одржан најкасније 18. марта, до када ће се утврдити и листа кандидата, а кандидат може да повуче кандидатуру до утврђивања листе.

Такође, изгласан је члан и заменика члана РИК у проширеном саставу испред листе “Заједно за Војводину – Војвођани (Демократски савез Хрвата у Војводини, Заједно за Војводину)” – Марка
Коњевића и Јелену Јелић.

У проширени састав РИК ушли су и представници листе “СДА Санџак – Сулејман Угљанин” као члан Рахман Фекић и заменица Амел Папић.

Донета је и одлука о разрешењу Огњена Станишића са функције заменика члана Изборне комисије општине Земун, а на његово место именован не Димитрије Михајловић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије