Риђички винари представили своје производе на „Интерфесту“

Vino

Протекле недеље, на новосадском Тргу слободе, одржан је Међународни фестивал вина „Интерфест“, који већ јубиларних двадесет година промовише винску културу из разних крајева света. На овогодишњем Фестивалу, посетиоци су имали прилику да дегустирају божанствене напитке из Србије и региона, као и из Шпаније, Португалије, Италије, Француске, Грчке, Мађарске и Чилеа.
У оквиру 20. „Интерфеста“, одржана је радионица на којој су представници риђичког виногорја представили своја вишенаграђивана вина, те су посетиоци могли да чују нешто више о виноградарству овог краја, који је показао изузетан потенцијал за развој. Између осталог, винарија „Врт“, дичила се најбољим белим вином Балкана, чија вина носе називе тла на којем су настала. Винарија „Швељо“ чија породична традиција доброг вина траје генерацијама, те винарија „Заба“ која ће своја вина, драгоценог укуса, ускоро представљати у својој дегустационој сали.
Поред сјајних вина, на фестивалу су представљени и разноврсни укуси дестилације из Србије, као и произвођачи других жестоких пића. Квалитетна пића прате и укуси различитих сирева, сухомеснатих производа, домаћих пита и колача, те су посетиоци имали прилику да дегустирају аутентичан сомборски сир у качицама млекаре „Гулмлек“ из Стапара.
Испред Града Сомбора, манифестацији је присуствовала помоћница градоначелника за област економског развоја и туризма, Јована Миљевић, заједно са представницима Туристичке организације Града Сомбора, који су својим присуством подржали домаће произвођаче са територије града Сомбора, исказујући захвалност и понос што својом радом и трудом, те сјајним производима који проистичу из тога, представљају наш крај на најбољи начин.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs