РК „Апатин” безбедан у лиги, приоритет је давање прилике новим генерацијама

Rukomet

Рукометни клуб „Апатин“, као новајлија у Супер Б лиги, од старта сезоне бележи добре резултате, што показује и табела, на којој апатински рукометаши деле четврту позицију са Убом.

У петнаест одиграних кола, рукометаши Апатина забележили су осам победа, шест пораза и један реми, па су са седамнаест освојених бодова далеко од зоне испадања.

Владимир Ђукић, председник РК „Апатин“, каже да за сада све иде по плану и наглашава да прошлонедељни пораз од Инђије није пореметио планове екипе.

– За нас је утакмица у Инђији била тешка, јер нисмо били комплетни и фалило нам је чак четири играча који су носиоци игре. Због повреда нису играли Мачкић, Ољача и Петар Мандић, а то су момци без којих ми у овом тренутку не можемо. Борили смо се колико смо могли и дали смо све од себе до педесетог минута, када је уз умор дошло и до пада концентрације, што је домаћин знао да искористи. Не жалимо за изгубљеним бодовима, јер се све одвија како смо планирали и већ сада имамо довољно бодова да не морамо да бринемо за опстанак у лиги. Тренутно делимо четврту позицију на табели и сви у клубу смо задовољни постигнутим, али идемо даље. До краја првенства је остало још седам утакмица, од којих четири играмо кући и мислим да ћемо скупити довољно бодова да останемо у горњем делу табеле – истиче Ђукић.

Супер Б лига се наредног викенда неће играти, због репрезентативних окупљања, па ће апатински „плаво-бели” ову паузу у првенству искористити да консолидују своје редове, пре свега када су у питању повреде.

Ђукић наводи да се прва наредна првенствена утакмица игра се 26. марта против традиционално јаких Сивчана.

– Прва екипа је постигла свој циљ, па је управи клуба и тренерима сада приоритет да посветимо више пажње младим играчима, који нису имали велику минутажу. Ту су Браун и Милићевић, који на сваком тренингу дају све од себе и већ сада се види тај квалитетан рад, као и њихов индивидуални квалитет. Милићевић је на голу достојно заменио повређеног Богојевића и не примети се нека велика разлика. Богојевић јесте много искуснији, али Милићевић својим талентом доприноси да се читава одбрана осећа сигурно уз њега и мислим да је већ сада израстао у великог голмана – нагласио је Владимир Ђукић.

У млађим категоријама овог клуба тренира око 25 дечака, а у рад са млађим категоријама укључен је и искусни Александар Пилиповић. Они наступају у пионирском и јуниорском такмичењу Војводине, а према Ђукићевим речима, резултати који постижу тренутно нису у првом плану, већ је приоритет да ти тимови изнедре играче који ће бити појачање првом тиму.

– Тренерски тандем Михић – Пилиповић квалитетно ради са децом, а нама је осмех детета и задовољство родитеља најбитнија ствар. Из тренинга у тренинг, видимо да то расте и долази нам све више деце. Тренинзи млађих категорија се одржавају уторком, средом и петком од 16.30 часова и сви нови чланови су добродошли. Заинтересована деца могу се јавити било коме из клуба, или нас контактирати путем Фејсбук странице. Дечаци који желе да постану чланови Рукометног клуба „Апатин“ могу доћи и на тренинге који се уторком одржавају у хали Основне школе „Жарко Зрењанин“, а средом и петком у хали Техничке школе – закључио је Ђукић.

Школа рукомета је бесплатна, а за све нове чланове РК „Апатин” је припремио пригодне поклоне добродошлице.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије