Рок за уплату прве аконтације годишњег пореза на имовину 14. фебруар

Porez

Градска управа града Сомбора, Одељење локалне пореске администрације, упутила је обавештење обвезницима (физичка лица, предузетници и правна лица) да 14. фебруара, доспева прва аконтација за уплату годишњег пореза на имовину за 2022. годину у износу последње рате обавезе (новембарска рата) утврђене за претходну годину.

Истог дана, доспева и прва аконтација за уплату комуналне таксе за истицање фирме у висини обавезе за последње тромесечје претходне године.

Такође, по основу накнаде за заштиту и унапређивање животне средине, до утврђивања ове накнаде за 2022. годину, плаћа се месечна аконтација, у року од 15 дана по истеку месеца, у висини месечне обавезе за претходну годину.

Уколико се новим решењем утврди већи износ обавезе, него што је плаћена аконтација, разлику је потребно уплатити у року од 15 дана од дана достављања решења. Редовним и благовременим измиривањем пореских обавеза, обвезници не подлежу обрачуну и наплати законом прописане камате због кашњења уплата.

За све потребне информације обвезници се могу обратити Одељењу локалне пореске администрације, шалтер 2 и 3 Услужног центра (зграда „Жупаније“) или на телефоне 025/468-152, 025/468-198.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs