Русија упозорила Молдавију: Протеривање руских дипломата ће имати последице

Rusija

Протеривање руских дипломата из Молдавије ће се одразити на односе међу државама и становништвом обе земље, изјавили су у Министарству иностраних послова Русије.

– То је непријатељски потез званичног Кишињева и несумњиво ће имати последице по руско-молдавске односе, али ће се пре свега одразити на становнике обе земље. Биће значајно смањене могућности за добијање благовремене конзуларне помоћи, као и одржавање пословних и културних веза – наводи се у саопштењу руског Министарства.

Додали су да мањи број запослених у амбасади не може да квалитетно обави консултантске услуге.

Осим тога, морају да се ограниче и активности Трговинског представништва и руског Центра за науку и културу у Кишињеву. Министарство је нагласило да је за то одговорна власт у Молдавији.

Као што је наведено у Министарству иностраних послова, Кишињев је неосновано одлучио да смањи особље руске амбасаде у оквиру масовне кампање коју је покренуо против Москве.

Власти Молдавије су 26. јула донеле одлуку да ограниче број запослених у руској амбасади у земљи, саопштио је тада министар спољних послова и европских интеграција Молдавије Нику Попеску.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.