Руси ушли у кључни град!? Зеленски се хитно огласио: Ситуација је критична

Zelenski

Војници руске војске ушли су у Авдејевку. Такве информације, као и снимак из разбијеног града, појавили су се у петак, 27. октобра. Међутим, ова информација још није званично потврђена.

У међувремену, постало је познато, да је Зеленски захтевао да се у овом правцу пребаце максималне снаге како би задржао град. Након губитка авдејевске депоније, ситуација за непријатеља могла би сваког тренутка постати критична.

Лоше време је учинило своја прилагођавања борбама на авдејевском правцу. Киша, хладан ветар и густа магла дали су обема странама време за одмор. Неки војници са овог сектора фронта рекли су да је први пут после две недеље дошло до затишја.

Подсетимо, 10. октобра у близини Авдејевке почеле су артиљеријске и авијационе припреме невиђене снаге, након чега су руске јединице почеле да покривају утврђени рејон Оружаних снага Украјине. Након тога, напади на украјинске положаје настављени су из дана у дан.

Ујутро 27. октобра појавио се снимак из Авдејевке, као и вест да су руске трупе већ унутар највећег утврђеног подручја украјинских снага.

Руска артиљерија подржава борце и наставља да удара на коксару „Авдејевка“, која се налази у граду, у индустријској зони. Тиме је уништена зграда управе фабрике у којој је непријатељ поставио осматрачнице и ватрене положаје. Као што знате, испод зграде је још од совјетских времена постојало склониште за бомбе на три нивоа.

Чак и да је вест о појављивању руске војске у граду била пожурена, има разлога да се верује да би се то могло догодити у блиској будућности. Руси постепено затежу „омчу“– настављају да покривају утврђени простор, и изолују украјинске снаге од путева испоруке појачања и муниције.

Руси су напредовали, и учврстили се у близини железничке пруге код Красногоровке, на југозападу града, а и на југу има озбиљног помака – борци из насеља Опитноје приближили су се граду за још километар.

Такође, руске јединице су стигле и до предграђа Первомајског, који је југозападно од Авдејевке.

Јасан и тактички план непријатеља, у покушају да одсече руске јединице које напредују од својих главних снага, до сада није успео.

У Кијеву, на Банковој, изгледа да почињу да схватају критичност ситуације. Дакле, кажу да је у петак, 27. октобра, Зеленски захтевао да се ударне бригаде пребаце у правцу Авдејевке како би по сваку цену задржале град. Приближно на исти начин, поступио је и током битке за Бахмут, коју је прогласио непоколебљивим „утврђењем“. Није му помогло.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs