РХМЗ: Црвени метео аларм за већи део Србије, температура и до 40 степени

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ), због високих температура, објавио је за Београд црвени и жути метео аларм, а црвени метео аларм за Шумадију, Поморавље и југоисточну и југозападну Србију, као и за Косово и Метохију.

На подручју Србије данас ће бити веома топло време са највишом температуром од 35 до 38 степени Целзијуса, а локално и до 40 степени Целзијуса.

На подручју Београда максимална температура биће око 38 степени Целзијуса. Веома топло време сутра ће се задржати на југу и истоку Србије.

У појединим деловима земље – западној Србији, Поморављу, Шумадији и југоисточној Србији од јуче је на снази црвени метеоаларм, што значи да је време врло опасно, док је у осталим деловима “активно” наранџасто метео упозорење.

На северу и западу Србије, уз локални развој облачности, појава краткотрајних пљускова са грмљавином, који ће бити вероватнији после подне, увече и у току ноћи.

У косавском подручју дуваће умерен и јак југоисточни ветар, а у осталим крајевима слаб до умерен, југозападни. Крајем дана и у току ноћи ветар у скретању на северозападни и у слабљењу.

Најнижа температура од 16 до 24 C, у косавском подручју до 28 C, а највиша од 35 до 40 C, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

У Београду већи део дана сунчано и веома топло. Крајем дана уз локални развој облачности у појединим деловима града могућ је пљусак са грмљавином.

Ветар умерен до јак, југоисточни, крајем дана у слабљењу и скретању на северозападни. Најнижа температура 26 C, а највиша 38 C.

Од петка се локално очекује већа количина падавина и град. Вредности максималне температуре у паду, у већини места од 27 до 31 C.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије