САД: Три пуцњаве током ускршњих празника

Klub

Власти у Јужној Каролини истражују пуцњаву у једном ноћном клубу, у којој је рањено девет особа.
Реч је о другој масовној пуцњави у тој америчкој држави и трећој у САД током ускршњих празника.

У пуцњавама у Јужној Каролини и једној у Питсбургу, у којој су у недељу страдала два малолетника, повређено је најмање 30 особа, пренео је АП.

У насиљу у клубу “Цара’с Лоунге”, у округу Хемтон није било жртава, наводи се у мејлу Одсека за спровођење закона Јужне Каролине, који истражује пуцњаву.

У Питсбургу, два младића су убијена, а најмање осам особа је повређено, када су испаљени хици током журке у једној изнајмљеној кући.

“Велика већина од више стотина особа које су биле на журци је била малолетна”, рекао је новинарима шеф градске полиције Скот Шуберт.

Две жртве су идентификоване као 17-годишњи Џејден Браун и Метју Стефи-Рос, пренео је Глас Америке.

Истражитељи верују да је било више оружаних нападача, док је Шуберт навео да полиција истражује доказе на до осам одвојених места злочина, око изнајмљене куће.

Два оружана инцидента догодила су се само дан након пуцњаве у једном тржном центру у Колумбији, главном граду Јужне Каролине.

Деветоро људи је повређено из ватреног оружја, а пет је задобило друге врсте повреда док су бежали од напада, саопштио је у суботу шеф полиције Колумбије.

Повређени су имали од 15 до 73 године, а повреде нису опасне по живот.

После пуцњаве у тржном центру, за сада је ухапшен само 22-годишњи Џевејн Прајс.

Његов адвокат рекао је медијима да је Прајс пуцао, али у самоодбрани, те да је суочен са оптужбом за нелегално ношење пиштоља зато што је био легални власник оружја, али није имао дозволу за ношење.

Полиција Колумбије је на Твитеру написла да је судија пристао да Прајса пусти на слободу уз кауцију од 25.000 долара, да ће бити у кућном притвору и носити наногицу, да му је дозвољено да сваког дана иде на посао, али му је забрањено да контактира повређене или особе повезане са пуцњавом.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије