Санкционисане 802 особе због непоштовања саобраћајних прописа

Ministarstvo UP

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сомбору, у оквиру акције појачане контроле саобраћаја, од 31. децембра до 9. јануара, контролисали су 4.029 учесника у саобраћају, од којих је 802 санкционисано због непоштовања саобраћајних прописа.

Из саобраћаја је искључено укупно 87 возача који су управљали возилом под дејством алкохола, од којих је 20 задржано до истрежњења, а највише је имао мушкарац за ког је алкотестом утврђено да је возио са 2,27 промила алкохола у организму.

Такође, задржано је двоје возача који су возили под дејством психоактивних супстанци.

Полиција је из саобраћаја искључила и девет возача са пробном возачком дозволом, од којих петоро који су возили у време када им је то било забрањено и четворо јер су управљали аутомобилом са снагом мотора већом од дозвољене

Највише возача, њих 310 санкционисано је због прекорачења дозвољене брзине кретања, док је 212 возача и путника затечено да не користи сигурносни појас.

Апелујемо на возаче да буду одговорни према себи и другима, да поштују ограничење брзине, да не управљају возилом под дејством алкохола и користе сигурносни појас на начин на који је то предвидео произвођач возила.

Подсећамо да је у случају појаве снега, леда и поледице на коловозу обавезно коришћење зимске опреме.

Такође, апелујемо и на све остале учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе, јер на тај начин чувају свој и животе других учесника у саобраћају.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs