Саобраћајна полиција појачава контролу возача аутобуса и теретних возила

policija

У периоду од 7. до 13. фебруара саобраћајна полиција спровешће акцију појачане контроле возача аутобуса и теретних возила.

Између осталог, контролисаће се поштовање временских ограничења за управљање возилом, као и документација возача и возила.

“Посебан акценат појачане контроле саобраћајне полиције, која ће бити спроведена следеће недеље, биће на поштовање одредби Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима”, саопштио је МУП.

Уз то, посебна пажња биће усмерена на контролу превоза терета, као и контролу испуњености општих услова за учешће у саобраћају возача теретних возила и аутобуса.

Акција је део велике међународне активности која се спроводи у 30 европских земаља које су чланице организације РОАДПОЛ (мрежа саобраћајних полиција Европе).

У истој акцији која је спроведена октобра прошле године саобраћајна полиција открила је 7.793 прекршаја возача теретних возила и 428 прекршаја возача аутобуса.

Највећи број возача теретних возила и аутобуса санкционисан је због прекорачења времена управљања и других прекршаја у вези са тахографима, као и због прекршаја који се односе на документацију возача и возила.

Саобраћајна полиција апелује на све учеснике у саобраћају, а посебно возаче теретних возила и аутобуса да поштују саобраћајне прописе, да возе одморни и доследно се придржавају обавезног одмора и дужине времена у оквиру кога могу да возе.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs