Саопштење за јавност компаније „Bionex“

Bionex

Поводом конференције за штампу коју је 28. јануара одржала председница општине Апатин, Дубравка Кораћ, огласила се и компанија „Bionex“. Саопштење ове компаније преносимо у целости.

„Компанија Bionex д.о.о. прихвата примедбу коју је председница општине Апатин изнела на студију заштите животне средине у вези са градњом наше фабрике у Апатину, а у погледу процеса пиролизе који је поменут у студији. Обавештавамо јавност да пиролиза није била у првом плану наше инвестиције. Приоритет нашег инвестиционог пројекта је производња регранулата полиетилена и полипропилена од неопасне пластичне масе.

Имајући на уму све што се претходних дана дешавало, ми ћемо у законском року изменити студију, што је у интересу свих страна. Са реализацијом нашег инвестиционог пројекта како је горе наведено, наставићемо са пуним интензитетом. Наш пројекат вредности преко 3 милиона евра у првој фази, створиће 30 нових радних места, а могао би више од 100.

Компанија Bionex д.о.о. увек послује по закону и важећим прописима, уз изузетно поштовање интереса локалне заједнице. Цела наша корпорација ради управо на пољу обновљивих извора енергије и еколошких решења, по чему смо глобално познати, стога одбацујемо сваку могућност угрожавања животне средине у било којој нашој инвестицији.

Овом приликом још једном потврђујемо наш интерес за добру сарадњу са локалном самоуправом на корист свих житеља Апатина, а и у будуће ћемо подржати све иницијативе засноване на стручној анализи у смислу заштите животне средине“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs