Сарадња Задружног фонда Војводине и НЛБ банке за инвестиције у задружни сектор

Према писању портала agrofin.rs, задружни савез Војводине и НЛБ банка потписали су у Новом Саду протокол о сарадњи, који представља наставак лане успешно склопљеног партнерства ових двеју институција. Параф на протокол ставили су Радислав Јованов, председник Задружног савеза Војводине и Владимир Чапрић, извршни директор сектора за управљања продајом НЛБ банке.

“Земљорадничким задругама и пољопривредницима су преко потребни кредити за нове инвестиције. НЛБ банка је, по свим показатељима, поуздан партнер у банкарском сектору и очекујемо да ће, са својом понудом, одговорити на све веће инвестиционе захтеве задруга и пољопривредника, као што је подизање силоса, подних складишта, изградња објеката за смештај механизације”, изјавио је Јованов након потписивања протокола.

Владимир Чапрић истакао је да НЛБ банка ове године планира да пласира око 70 милиона евра у аграр, што је велика шанса за инвестиције у задружни сектор. С обзиром да је сетва на прагу, банка је за задруге и пољопривреднике обезбедила повољне краткорочне кредите, а као лане доступни су такозвани “брзи кредити” на чије се одобрење чека само један дан.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије