Сачувајмо старе занате уз подршку министарства пољопривреде

Rukotvorine

Општина Ћуприја обавештава суграђане да је Министарство пољопривреде шумарства и водопривреде расписало конкурс за подстицаје за унапређење економских активности на селу кроз подршку непољопривредним активностима у секторима руралног и ловног туризма, као и у сектору старих и уметничких заната, односно домаће радиности. Право на коришћење ових подстицаја имају физичка лица, носиоци регистрованог комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, предузетници, микро и мала привредна друштва и земљорадничке задруге и удружења грађана.

Подстицаји се утврђују у износу од 50 одсто од вредности реализоване прихватљиве инвестиције умањене за износ средстава на име пореза на додату вредност, односно у износу од 65 одсто од ове вредности, уколико је инвестиција реализована у подручју са отежаним условима рада у пољопривреди.
Максимални износ подстицаја по кориснику за инвестиције у сектору руралног туризма је 2.350.000 динара, док је максимални износ подстицаја по кориснику за инвестиције у сектору старих и уметничких заната, односно домаће радиности, 500.000 динара.

Рок за подношење захтева је 15. новембар.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије