Сачувајмо старе занате уз подршку министарства пољопривреде

Rukotvorine

Општина Ћуприја обавештава суграђане да је Министарство пољопривреде шумарства и водопривреде расписало конкурс за подстицаје за унапређење економских активности на селу кроз подршку непољопривредним активностима у секторима руралног и ловног туризма, као и у сектору старих и уметничких заната, односно домаће радиности. Право на коришћење ових подстицаја имају физичка лица, носиоци регистрованог комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, предузетници, микро и мала привредна друштва и земљорадничке задруге и удружења грађана.

Подстицаји се утврђују у износу од 50 одсто од вредности реализоване прихватљиве инвестиције умањене за износ средстава на име пореза на додату вредност, односно у износу од 65 одсто од ове вредности, уколико је инвестиција реализована у подручју са отежаним условима рада у пољопривреди.
Максимални износ подстицаја по кориснику за инвестиције у сектору руралног туризма је 2.350.000 динара, док је максимални износ подстицаја по кориснику за инвестиције у сектору старих и уметничких заната, односно домаће радиности, 500.000 динара.

Рок за подношење захтева је 15. новембар.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs