Сајам социјалног предузетништва данас одржан у Апатину

Sajam Apatin

Данас је на главној улици у Апатину одржан мини Сајам социјалног предузетништва, у организацији УГ „Бреза”. Помоћ и подршку у организовању овог Сајма пружили су и јавни и цивилни сектор, као и општина Апатин. Манифестација је била продајног карактера.

На Сајму су, поред чланова овог удружења, учешће узели и представници Дома за инвалидна лица из Београда, Удружења МНРО Оџаци и „Мали принц“ из Апатина, као и апатински Дом за старе. Данашњи Сајам уствари је финални догађај пројекта који се тиче подизања свести о социјалном предузетништву особа са инвалидитетом.

Догађају у Апатину је присуствовала и Душанка Голубовић, државни секретар у Министарству за рад, борачка и социјална питања, која је истакла следеће:

– Наши утисци су веома позитивни, пре свега с обзиром на иницијативу коју су дали како сама општина Апатин, тако и УГ „Бреза“, да у фокус стави једну и за наше министарство важну тему социјалног предузетништва, те како да рањиве категорије становништва међу којима су свакако и особе са инвалидитетом, више укључимо у заједницу, како у циљу остваривања општег интереса, тако и у циљу постизања већих бенифита у њиховом личном животу. У том смислу, за нас јесте свакако веома значајно што смо након више од деценије рада на изради закона, коначно добили и правни оквир за социјално предузетништво. Наравно, у томе је и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања дало свој допринос и након усвајања на Влади, овај закон је у фебруару усвојен у Народној скупштини Републике Србије и сада очекујемо његову адекватну примену. Зато је и данас овај сајам сјајна прилика да се и други, пре свега послодавци, увере у то да социјлно предузетништво треба да има своју перспективу и значај у свакој заједници. Зато велико хвала организаторима који су данас ову нашу заједничку тему подигли на ниво видљивости, и овом манифестацијом сигурно афирмативно деловали на све грађане и послодавце у Апатину.

Учесници ове манифестације су Апатинцима понудили различите употребне предмете (шоље, магнете, подметаче) које израђују на радионицама техникама сублимације.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије