Сајам социјалног предузетништва данас одржан у Апатину

Sajam Apatin

Данас је на главној улици у Апатину одржан мини Сајам социјалног предузетништва, у организацији УГ „Бреза”. Помоћ и подршку у организовању овог Сајма пружили су и јавни и цивилни сектор, као и општина Апатин. Манифестација је била продајног карактера.

На Сајму су, поред чланова овог удружења, учешће узели и представници Дома за инвалидна лица из Београда, Удружења МНРО Оџаци и „Мали принц“ из Апатина, као и апатински Дом за старе. Данашњи Сајам уствари је финални догађај пројекта који се тиче подизања свести о социјалном предузетништву особа са инвалидитетом.

Догађају у Апатину је присуствовала и Душанка Голубовић, државни секретар у Министарству за рад, борачка и социјална питања, која је истакла следеће:

– Наши утисци су веома позитивни, пре свега с обзиром на иницијативу коју су дали како сама општина Апатин, тако и УГ „Бреза“, да у фокус стави једну и за наше министарство важну тему социјалног предузетништва, те како да рањиве категорије становништва међу којима су свакако и особе са инвалидитетом, више укључимо у заједницу, како у циљу остваривања општег интереса, тако и у циљу постизања већих бенифита у њиховом личном животу. У том смислу, за нас јесте свакако веома значајно што смо након више од деценије рада на изради закона, коначно добили и правни оквир за социјално предузетништво. Наравно, у томе је и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања дало свој допринос и након усвајања на Влади, овај закон је у фебруару усвојен у Народној скупштини Републике Србије и сада очекујемо његову адекватну примену. Зато је и данас овај сајам сјајна прилика да се и други, пре свега послодавци, увере у то да социјлно предузетништво треба да има своју перспективу и значај у свакој заједници. Зато велико хвала организаторима који су данас ову нашу заједничку тему подигли на ниво видљивости, и овом манифестацијом сигурно афирмативно деловали на све грађане и послодавце у Апатину.

Учесници ове манифестације су Апатинцима понудили различите употребне предмете (шоље, магнете, подметаче) које израђују на радионицама техникама сублимације.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.