Са Краљевином Есватини односи недовољно развијени

Dačić

То што је Краљевина Есватини, држава између Јужне Африке и Мозамбика, признала независност Косова, „резултат је недовољне комуникације јер смо због неразвијених билатералних односа пропустили прилику да пријатељским земљама укажемо колико је то питање за нас важно”, изјавио је јуче у Београду председник Скупштине Србије Ивица Дачић.

Дачић је после састанка с председником Доњег дома Парламента Есватинија Петросом Мавимбелеом изјавио да билатерални односи „донедавно нису били развијени”, те да је „изгубљена нит добрих односа” из ранијег периода Покрета несврстаних.

„Есватини је признао Косово иако нисмо имали отворених питања што је последица недовољно комуникације”, рекао је Дачић новинарима у Скупштини Србије.

Србија, како је навео, има интерес да се појача свеобухватна сарадња са Есватинијем, те је посета званичника те државе „важан корак у јачању односа наше две пријатељске земље”.

Председник Доњег дома Парламента Есватинија је у име владе те државе и краља захвалио Србији за хуманитарну помоћи током пандемије коронавируса, и за помоћ у виду стипендија студентима из те земље.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије