„Свемирске кућице“ стижу у Србију – Први у овом делу Европе имаћемо хајтек спејс капсуле за живот, кампове, канцеларије…

Svemirske kapsule

Такозване „свемирске“ капсуле – кућице већ су хит у свету, а сада коначно стижу и на наше тржиште.

Компанија Цабин Хоусе Белграде постала је увозник за Спаце хоусес кинеског произвођача за Југоисточну Европу.

Реч о префабрикованим (монтажним) хајт-тек кућицама које се производе у фабрици у кинеском граду Фошан, а могу се користити за живот, камповање, канцеларије…

Кућице које изгледају као мали свемирски бродови имају поцинковани челични оквир и немају темељ, већ се постављају на металне темељне стопе. Долазе потпуно опремљене смарт хоме системом, имају подно грејање, завесе на дугме, кухињу, купатило, дневну и спаваћу собу, кровни прозор… и могу да се инсталирају било где.

– Први модел нам из Кине стиже у децембру. Реч је о моделу З7, бренда Зцамп, димензија 11,5×3,2×32 метра. За сада смо наручили тај један модел, а за остале моделе макете, па ћемо видети као ће ићи, да ли смо задовољни и да ли ћемо наставити сарадњу са кинеским партнером – каже за еКапију власник фирме Цабин Хоусе Белграде, Александар Зубац.

Он истиче да је интересовање за спејс кућице у Србији већ огромно, јер је у питању новитет на нашем тржишту.

– То је први тип таквих кућица не само код нас, већ и у овом делу Европе. Има много заинтересованих, више од 1.000 упита смо добили откад смо најавили увоз – наводи Зубац, који ипак очекује да у првој години буде продато десетак.

Разлог би, пре свега, могла да буде цена.

– Цена кућице биће 80.000 ЕУР, са монтажом. Те куће у Кини коштају од 35-40.000 УСД, али се цена удвостручује због трошкова допремања, царине и ПДВ-а, који изнесу више од 15.000 ЕУР – наводи наш саговорник.

Зубац открива да и да Цабин Хоусе Белграде, који се бави монтажном градњом и иновативном бродоградњом, планира да једну спејс кућицу стави на катамаранско корито и тако направи један занимљив производ који нигде у свету није виђен.

– На овај начин за много мање новца добијате луксузну јахту, а очекујемо да пројекат буде готов у јануару – истиче Зубац који наводи и да је његова фирма направила и први покретни базен у свету.

Саговорник еКапије открива да ће спејс кућица и макете моћи да се виде у шоу руму компаније у Прогару, а најављује и да планира да их пласира и у земље региона и овог дела Европе.

– Увозимо их преко Хрватске и одатле нам је згодно да их испоручимо било где у региону, бившим републикама и шире – закључује Зубац.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs