Светска здравствена организација забринута за Европу: “Разумемо протесте, али вирус се рапидно шири” – људи умиру пребрзо

SZO

Специјални изасланик Светске здравствене организације за ковид-19 доктор Дејвид Набаро је поручио да може да разуме протесте у Европи, али да је веома забринут због великог броја случајева широм Европе, као и брзине којом се вирус шири.

Заиста сам веома, веома забринут због онога што видим широм Европе, укључујући сада у западној Европи, односно овог веома великог броја случајева, али и брзине којом се њихов број увећава, што је заиста разлог за забринутост – изјавио је Набаро за “Скај НЈуз”.

Додаје, међутим, да није изненађен што овај вирус једноставно не нестаје и да га такође не чуди што људи протестују, јер је, како каже, “јавност у толико земаља већ сита онога што се догађа”.

– Међутим, ја, као особа из области јавног здравља, морам да поделим са Уједињеним Краљевством и вашим гледаоцима да ћемо морати да наставимо да се одупиремо овом вирусу и то ћемо учинити тако што ћемо отежати вирусу да пређе са једне особе на другу уз помоћ ношења маски за лице и избегавање удисања ваздуха који други удишу – изјавио је Набаро.

Напомиње да постоји потреба да они који испуњавају услове за вакцинацију буду одмах вакцинисани, јер то, како тврди, доноси огромну разлику у количини патње и смртних исхода.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs