Светски карате вицешампион на пријему код председника општине Кула

Prijem karatista

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, уприличио је данас пријем за Михајла Крнајца, освајача сребрне медаље у каратеу на недавно одржаним Светским школским играма у Панчеву.

Михајло Крнајац (дечаци 14-15 година, -52кг) је показао највиши ниво форме и демонстрирао репрезентативни квалитет, што га је свакако довело до финала и освајања високог 2. места и сребрне медаље. Ова медаља представља огроман успех не само за КК “Хајдук”, него и за општину и школу ССШ “4. Јули” из Врбаса, коју је представљао.

Председник општине је истакао да је током целе године имао задовољство да угости успешне спортисте, ђаке и студенте и да им на тај начин искаже поштовање и подршку.

-Оно што општина чини јесте да повећавамо из године у годину улагања и у клубове и у инфраструктуру. То је случај и са КК „Хајдук“. Од недавно је овај клуб окупио све клубове који раде на територији насељеног места Кула и сада један заиста угледан клуб са окупљеним снагама креће још једном успешнијом стазом са великим бројем бораца и такмичара, рекао је Миљанић.

Он је додао и да су направљени договори да следеће године, кад се реше одређене правне препреке, буде обновљена сала за борилачке спортове, пре свега за КК „Хајдук“, где ће каратисти имати адекватан простор за рад.

Михајло Крнајац рекао је да је медаља дошла након дугог и напорног рада и додао да карате тренира пет година, а да га је заволео након што га је отац повео на један тренинг.

-Већ сутра имамо такмичење “Београдски победник”. То је прво такмичење како наступамо уједињени у један клуб, а 30. октобра нас очекује такмичење у Будимпешти и надам се медаљама на оба такмичења, рекао је млади такмичар.

Овом приликом, председник општине Кула уручио је Михајлу пригодне поклоне и ваучер за куповину спортске опреме.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије