СВЕ ПРЕВАРЕ КОНЦЕПТУАЛНЕ ПОЛИТИКЕ: Немају подршку Новосађана па предавали потписе из других општина

Отривена је нова манипуалација заступника концептуалних политика. Поред тога што им грађани масовно повлаче потписе, јер сматрају да су били обманти, представници неформалних група који се кандидују за савет Месне заједнице Гаврило Принцип нису могли да скупе довољан број потписа подршке међу Новосађанима, већ су ишли у друге општине. Међу потписницима је велики број становника Врбаса, Темерина и других градова у Војводини. А поједини кандидати, који заступају концептуалне политике, да би приказали да имају довољан број потписа подршке, потписивали су сами себе, што је у потпуној супротности са законом.

Како су разоктривене све преваре концептуалне политике?

  1. На Новом насељу у МЗ Гаврило Принцип клупко преваре почело је да се одмотава након што је велики број грађана повукао потписе заступницима концептуалних политика, јер су схватили да су њихови потписи за уређење фасада и очување зелених површина злоупотребљени.

Редакција нашег портала nsuzivo.rs добила је по Закону о доступности информација од јавног значаја увид у записник са седнице Комисије за спропвођење избора у МЗ Гаврило Принцип, као и у изјаве грађана Новог Насеља који сви до једног наводе да су обманути.

Обмануту грађани наводе да су кандидати потписе тражили за уређење фасада и за очување зелених површина, а да су тек касније сазнали да су њихови потписи злоупотребљени за подношње кандидатура. Након тога су тражили да се њихови потписи изузму из изборног процеса. А појединци су најавили и кривичне пријаве.

Већина кандидата, којима су грађани повукли потписе за кандидатуру су повезани са неформалним групама за концептулану политику.

– Рођен сам на Новом насељу, и занима ме ко су ти људи? Шта је њихов план? Шта су им мотиви? Зашто се кандидују? Је ли њихова крајња намера да преваре грађане, да се понуде као некакви независни кандидати, а да заправо иза њих све време стоји неко други? Нас грађане занима да ли је њихов финансијер и главни промотер из иностранства? Да ли су њихови идоли Ђилас, Јеремић и Бора Новаковић? – каже З. М. (59) из улице Партизанских база на Новом насељу.

  1. Ово није једини случај. Кандидатуре концептуалиста су сумњиве и на Телепу. Како тврди велики број становника Телепа, за савете МЗ Братство, Јужни Телеп и Никола Тесла су се кандидовали људи који су се тек недавно доселили у овај део града.

– Не прихватамо кандидате које нико не познаје. Они не могу да знају потребе грађана. И зато сумњамо у њихове добре намере. Мишљења смо да они заправо раде за неког другог. За неку сиву еминенцију, која из сенке финансира њихове активности. Ако желе да се баве интересима грађана, онда отворено морају да нам кажу ко стоји иза њих, ко их финансира, и с којим циљем? – каже С. Н. (43).

  1. У МЗ Прва војвођанска бригада кандидовао се Димитрије Николић, који се сумњичи да је један је од главних актера прошлогодишњег нападу на Владичански двор. Николић је на врхунцу харанге, коју су поједини медији водили против Српске православне цркве, под окриљем ноћи, са још неколико особа упао на градилише и у двориште Владичанског двора. Напад се догодио у ноћи између 8. и 9. октобра. А интервенисала је и полиција.

Грађани у МЗ Прва војвођанска бригада шокирани су чињеницом да међу кандидатима има и особа које се крију иза наводне концептуалне политике а које су учествовале у нападима на Српску православну цркву.

– Каква је то концептуална политика? Нападати верске објекте. То је скаредно. Нови Сад је мултикултурална и мултиконфенсионална заједница. Да ли то значи да би сутра нападали и Синагогу? Или Катедралу? Или су само ограничени на објекте Српске православне цркве. Је ли то њихов програм за месне заједнице? – пита се једна Новосађанка која живи у центру града.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs