Сви детаљи акције „Боља цена“ – јефтинији производи у радњама сваки дан!

Prodavnica

Потрошачи у Србији до краја ове године могу да рачунају на знатно јефтиније производе из категорије 20 основих производа.

Ове производе ће продавци продавати са минималном, а у неким случајевима и без зараде.

И у Србији је овог месеца заживео договор државе са малопордајама.

Министар трговине Томислав Момировић појаснио је како је замишљена акција „Боља цена“.

Како каже, имаћемо констатнтну акцију која подразумев да ће минимум један производ из сваке од ових категорија имати бољу цену, тачније цену за народ.

– Малопродавци ће моћи, да у складу са политиком конкуренције, изаберу и више од једног артикла унутар категорије, као и да акцији прикључе и друге производе у складу са својом пословном политиком – каже Момировић за Новости.

Како наводи у сарадњи са малопродавцима на састанку је идентификовано 20 категорија производа као категорије у којима постоји потреба да трговци направе додатни напор како би омогућили боље цене за народ.

– У ових 20 категорија производа од 12. септембра па све до 31. децембра 2023. године имаћемо константну акцију. Трговци ће се у значајној мери одрећи својих маржи, неки од њих ће пословати са нула одсто зараде, а на неким артиклима како би их учинили додатно повољним за грађане, пословаће и са негативном маржом. Тако ће мотивисати и произвођаче да се значајно укључе и подрже акцију – истиче министар.

Како додаје, овом акцијом „трпе“ и држава и трговци, али како каже, најбитније је да тај притисак грађане што мање осете.

– Видимо да су највеће компаније, трговински ланци, узеле учешће у овој важној акцији за наш народ. Сви су показали једну завидну дозу одговорности и жељу да испунимо основни циљ акције „Боље цене“, а то је да цене ових производа буду најниже или међу две најниже у тој категорији у Европи. Министарство ће пратити аналитику на недељном нивоу. Засада је акција „Боља цена“ позиционирана на око 20 категорија производа. Да ли ће се број категорија повећавати, остаје да видимо након протока времена и праћења – наводи Момировић.

Држава је ту да створи фер услове на тржишту и како наводи министар у последњих десет година се успело у намери да се омогући да у трговини имамо константан раст конкуренције. Према његовим речима, управо та конкуренција може гарантовати боље цене за наше грађане, за народ.

– Веома је тешко то утврдити у тржишној економији у коју су укључене стотине компанија и на хиљаде радника. Наш задатак је да грађанима обезбедимо ниже цене, да родитељи могу својој деци да купе производе који им требају. Ми смо се у последњим недељама свим силама борили да ова акција угледа светлост дана и да људима обезбедимо квалитетнији живот. На списку нису неки скупљи производи попут траписта, шунке, путера, јунетине, воћа… У овом тренутку идентификоване су ове категорије, а сви малопродавци имају могућност да у складу са својом пословном политиком у акцију укључе и артикле из других категорија – каже министар.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs