Седам Апатинаца кандидати за посланике у републичкој скупштини

Narodna skupština

Поводом републичких избора, који ће се одржати 3. априла 2022. године, за народне посланике кандидовано је седам кандидата из општине Апатин.

На листама које су Републичкој изборној комисији поднеле Српска напредна странка, Социјалистичка партија Србије и Српска радикална странка, нашла су се четири кандидата из Апатина.

На листи „Коалиција Александар Вучић – Заједно можемо све“, СНС је предложио мастер правника Марка Ђумића, иначе секретара у Скупштини општине Апатин, коалиција Социјалистичке партије Србије, Јединствене Србије и Зелених Србије предложиле су дипломираног економисту Милоша Ђерића и Ђуру Кораћа пензионера из Апатина, а на листи радикала „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ једини Апатинац је Милорад Мрђа, професор физичког васпитања.

Ђумић се налази на 241. месту листе коју је предложила СНС за републичке изборе, док се испред СПС-а Ђерић налази на 111. месту, а Кораћ на 234. месту. Кандидат Српске радикалне странке Милорад Мрђа заузима 71. место, од укупно 250 предложених имена за посланике.

Коалиција „Морамо“, коју подржава Удружење грађана „Без страха“ из Апатина, јуче је Републичкој изборној комисији предала листу за републичке изборе који ће бити одржани 3. априла 2022. године, на којој се налазе и три кандидата из Апатина. Адвокат Жељко Рајчевић је на 50. месту листе коалиције „Морамо“, професор разредне наставе Бранислава Радоњић је 128., а Веселин Ловрић 149.

Последњег представника Апатин је имао у сазиву републичког парламента од 2008. до 2012. године, када је апатинску општину представљао Милан Шкрбић, садашњи председник Скупштине општине Апатин.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs