Седница Градског већа: Спреман годишњи план за расписивање јавних конкурса

Gradsko veće

Градско веће града Сомбора одржало је данас 80. седницу на чијем дневном реду се нашло четрнаест тачака.

Чланови Градског већа прихватили су Годишњи план расписивања јавних конкурса који су од јавног интереса за Град Сомбор у 2022. години, као и предлоге за расписивање јавних конкурса за финансирање и суфинансирање у области спорта; пројеката, програма и манифестација у култури; програма и пројеката удружења из области социјалне и здравствене заштите, као и за реализацију Локалног акционог плана за децу у 2022. години. Ова четири јавна конкурса биће објављена у петак, 14. јануара, на званичном сајту Града Сомбора, као и у „Сомборским новинама“, а ускоро се очекује и расписивање осталих градских конкурса.

Градско веће прихватило је предлог за доношење правилника у складу са Законом о буџетском систему и Одлуком о буџету Града Сомбора за 2022. годину, којима се регулишу поступци доношења и измена финансијских планова директних и индиректних корисника буџета града; начин коришћења средстава са подрачуна, односно рачуна Консолидованог рачуна трезора града Сомбора; начин и поступак преноса неутрошених буџетских средстава на рачун извршења буџета града Сомбора за 2022. годину, а прихваћени су и финансијски планови из области друштвених делатности за 2022. годину.

На 80. седници Градско веће прихватило је и понуду ЈКП „Простор“ Сомбор за израду урбанистичког пројекта за изградњу државног пута ИБ реда на деоници од укрштања са постојећим државним путем ИБ реда број 12 код Сомбора до административне границе са општином Кула.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије