Селаковић: Докле год је Курти у Приштини, тешко до дијалога

Selaković

Министар спољних послова Никола Селаковић рекао је да ће централна тема разговара са Мирославом Лајчаком и Габријелом Ескобаром, који долазе у Србију, бити питање дијалога Београда и Приштине и све што оптерећује те односе на путу нормализације, али и оценио да докле год је Аљбин Курти у Приштини, дијалога вероватно неће бити.

“Наша позиција и оно што се не мења је то да смо увек спремни да седнемо за преговарачки сто и да разговарамо, али нам је очигледно да откад је Курти у Приштини и откад се он пита, да није било дијалога и да га вероватно неће бити, док год он одлучује”, рекао је Селаковић за РТС.

Истакао је да је Београд посвећен дијалогу, да нам је приоритет очување мира и стабилности, али и интереса на Косову и Метохији.

“Чињеница је да велики број држава жели да чује Србију и са њом разговара – Србију која је две године заредом најбрже растућа економија, која је угостила пријатеље из Несврстаних, што је оставило дубок утисак међу њима, Србију која се убрзано развија”, рекао је Селаковић, наводећи да је то резултат политике председника Александра Вучића.

Када је реч о тензијама на истоку Европе, Селаковић је рекао да се нада да ће бити постигнути и реализовани договори који ће водити смиривању ситуације.

“Руска Федерација је наш традиционални пријатељ, братска земља и савезник, Украјина је такође словенска, православна земља. Није добро да међу онима који су до јуче једну кућу делили, постоје било какви сукоби”, навео је он.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs