Селаковић: Интензивирати контакте и сарадњу са Мауританијом

Selaković

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се јуче у Малаги, на маргинама Међународне конференцији о људским правима, цивилном друштву и сузбијању тероризма, са министром иностраних послова, сарадње и дијаспоре Мауританије Мохамедом Салемом Мерзугом.

Шеф српске дипломатије подсетио је на традиционално блиске везе двеју држава у оквиру Покрета несврстаних земаља, нагласивши да Србија и данас има жељу и интерес да учвршћује пријатељства са државама Африке.

Министар је истакао да је потребно интензивирати везе и контакте наше две земље, упутивши овом приликом позив министру Мерзугу да дође у званичну посету Србији.

Селаковић је пренео наш интерес за унапређење сарадње у области економије и образовања.

С тим у вези, министар је посебно издвојио програм стипендирања страних студента кроз програм „Свет у Србији“, напоменувши да очекујемо пријављивање и учешће студената из Мауританије.

Он је упознао саговорника са економским резултатима Србије у протеклом периоду и истакао да постоје велики потенцијали за учвршћивање економских веза.

Говорио је и ситуацији на КиМ, стању дијалога Београда и Приштине, као и неприхватљивом понашању Приштине у погледу неиспуњавања обавеза из Бриселског споразума.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs