Селаковић обишао реконструисане просторије удружења особа са инвалидитетом

Obnovljena prostirija

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић и помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић, обишли су у Ужицу, реконструисане просторије удружења особа са инвалидитетом.
“Пре пола године састали смо се са представницима свих 10 удружења особа са инвалидитетом у граду Ужицу и разговарали о њиховим највећим проблемима. Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, кроз конкурсе које спроводи Сектор за заштиту особа са инвалидитетом, подржало је рад свих ужичких удружења. Ове године смо одвојили, три милиона 387 хиљада динара а за рад само ова три удружења, чије смо просторије данас посетили, издвојили смо милион и 104 хиљаде динара“, нагласио је министар.

Удружење мултипле склерозе Златиборског округа, Удружење за помоћ недовољно развијеним особама ,,Анђели“ и Удружење за помоћ особама са аутизмом за свој рад користе просторије Дунав осигурања, казао је Селаковић и истакао да је та компанија, на иницијативу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, уложила више од милион динара ради реконструкције тих просторија.

Министар је захвалио руководству Дунав осигурања и Граду Ужицу на подршци коју пружају удружењима особа са инвалидитетом, рекавши да на тај начин, заједно са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања дориносе “стварању Србије без баријера, што је један од главних приоритета овог Министарства“.

Обиласку реконструисаних просторија присуствовао је директор Главне филијале Дунав осигурање у Ужицу Бранко Симић и градоначелница Ужица Јелена Раковић Радивојевић, саопштено је из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs