Селаковић: Србију и Египат везује искрено вековно пријатељство

Selaković

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се јуче са амбасадором Египта Баселом Салахом и констатовао да две земље везује искрено вековно пријатељство, које треба неговати и развијати, пре свега кроз јачање сарадње у областима од заједничког интереса.

Селаковић је истакао да је у сећање нашег народа снажно урезана сарадња коју су некадашња Југославија и Египат остваривали као оснивачи и стубови Покрета несврстаних земаља, и да Србија наставља да баштини политику пријатељства према Египту и целој Африци, саопштило је Министарство спољних послова.

Износећи заинтересованост за даљи развој политичког дијалога, као и за размену посета на високом и највишем нивоу, Селаковић је подсетио да постоји отворен позив министру иностраних послова Самеху Хасану Шукрију да посети Србију и нагласио да би посебан подстицај даљем развоју укупне сарадње дала посета египатског председника Ал Сисија.

Селаковић је рекао да му је прошлогодишња посета Египту остала у најлепшој успомени, и да је допринела даљем јачању политичког дијалога и укупних билатералних односа двеју држава.

Шеф српске дипломатије констатовао је да постоје значајне и недовољно искоришћене могућности за проширење обима трговинске размене, а да велики потенцијали за унапређење сарадње постоје у областима као што су пољопривреда, туризам, здравство, образовање, телекомуникације, енергетика…

Према његовим речима, организовање састанка Мешовитог комитета за економску сарадњу, у обострано прихватљивом термину, могло би дати важан подстицај развоју економске сарадње.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије