Сензација у свемиру! НАСА објавила нове слике Месеца

Mesec

НАСА је 16. новембра лансирала своју нову мегаракету са флоридског Кејп Канаверала на Месец, а онда су настали невероватни снимци из свемира који ће вас оставити без даха.

Директор лета у НАСА-ином свемирском центру Џонсон, Џад Фрилинг, рекао је да су чланови тима мисије Орион одушевљени понашањем летелице и додао да су контролори лета задивљени сликама које су стигле са летелице.

Што се тиче самих контролора лета, они су апсолутно запањени одличним видео записима које могу да добију са свемирске летелице Орион – рекао је Фрилинг.

“Плус, знате, они су срећни што се сав напоран рад и посвећеност током много, много година заиста исплати.”

Менаџер програма Орион Хауард Ху рекао је да је тим видео “заиста добре перформансе летелице и да су веома задовољни”.

 

 

Данас је био сјајан дан – додао је Ху.

“Долазимо сваки дан и не личи на посао. Једноставно је фантастично. Желим да чујем информације које долазе из свемирске летелице, да учим о свемирској летелици и да будем узбуђен због онога што радимо. И то је једноставно сјајно. Ја сваки дан имам велики осмех на лицу.”

Менаџер мисије Артемис 1 Мајк Сарафин рекао је на брифингу тима да је лансирна платформа 39Б у свемирском центру Кенеди претрпела велику штету током лансирања свемирске летелице. Иако је велика штета била очекивана, и даље је било значајних оштећења на згради.

– Систем лифтова тренутно не ради – рекао је Сарафин.

“Имали смо најмоћнију ракету на свету и притисак је практично одувао врата наших лифтова.”

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs