Сеничић тврди да је распродат велики број капацитета за Нову годину: Требало би да ово буде добра сезона

Skijanje

У Србији је велики број капацитета за Нову годину и ђачки распуст распродат, а са најпопуларнијих дестинација имамо информацију да су њихови капацитети пуни и више од 90 одсто, изјавио је данас директор Националне асоцијације туристичких агенција Србије  Александар Сеничић.

Он је за Тањуг рекао да највеће интереосвање постоји за српске планине Златибор, Стару планину, Копаоник, Дивчибаре, Златар, као и за поједине бање и веће градове.

“Требало би да ово буде добра сезона. Ипак, живимо у време пандемије и оно што нас највише спречава јесте та неизвесност шта ће бити и како ћемо се понашати везнао за правила под којима можемо да боравимо и путујемо. Тако је и када је реч о Србији”, рекао је Сеничић.

Подсећа да у овом тренутку још нема званичне информације од Кризног штаба да ли ће бити дозвољено окупљање на отвореном и у затвореном простору.

“Када би се увеле неке рестрикције, када је реч о прослави Нове године конкретно, мислим да би то значајно утицало на попуњеност капацитета. То је оно што можемо са сигурношћу да тврдимо”, истиче Сеничић.

Када је реч о дестинацијама ван Србије за које се наши грађани одлучују, Сеничић наводи да је најзанимљивија Јахорина јер се до те планине путује без било каквих ограничења.

Од осталих дестинација српским грађанима у понуди су, каже Сеничић, Бугарска, Мађарска, Турска, Грчка, али у које можемо уз одређена ограничења као што су вакцине и тестови.
У понуди и топлије дестинације – Египат, Дубаи, Занзибар

Када је реч о премијум скијалиштима у Француској, Италији, Аустрији, Немачкој, Швајцарској, ту су грађани Србије, указује Сеничић, доста лимитирани.

Додаје да грађани Србије не могу да путују у Италију јер се тамо налазимо на тзв. “црвеној листи”, у Француској су врло рестриктивни услови који се мењају из дана у дан, док у Аустрију грађани Србије могу са зеленим сертификатом.

Каже да још није познато каква ће правила важити у тим ски центрима и додаје да се те информације очекују до католичког Божића.

Сеничић наводи да су у понуди и топлије дестинације као што су Египат, Дубаи, Занзибар.

“Ипак, за разлику од периода пре короне, сужен је број дестинација. Ми смо за трајање новогодишњих празника имали највећи број понуда и путника везано за западноевропске градове да ли аутобуским или авио-превозом, а ове године тога немамо”, закључио је Сеничић.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs