Сервиси Републичког геодетског завода од понедељка постепено почињу са радом

Republicki zavod

Републички геодетски завод је објавио да ће од понедељка, 20. јуна, почети са постепеним пуштањем у рад приоритетних сервиса непходних за функционисање тржишта непокретности. Комплетно пуштање свих сервис очекује се до краја следеће недеље, уколико систем не буде угрожен новим напредним нападима.

У заједничкој координираној акцији стручњака РГЗ-а, Тужилаштва за високотехнолошки криминал, припадника БИА и МУП-а, и у сарадњи са домаћим и међународним тимова инжењера за ИТ безбедност, успешно су спроведени сигурносни протоколи у циљу заштите комплетног ИТ система РГЗ-а који је био мета интензивног и координираног сајбер напада у циљу саботаже инфраструктуре геопросторних података која је део суверенитета Србије, наводи се на сајту Републичког геодетског завода.

Додаје се да због осетљивости операције, која се изводи ради заштите података, РГЗ није у могућности да о свему обавештава јавност, већ само релевантне државне органе.

По окончању насталих проблема јавност ће о свему бити благовремено обавештена.

Информације се могу пратити на сајту Републичког геодетског завода.

РГЗ је раније ове седмице саопштио да је од уторка, 14. јуна 2022. године, почео интензиван хакерски напад и да су ради заштите података активирани сви безбедносни протоколи и закључан целокупан информациони систем РГЗ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs