Серија земљотреса погодила Балкан! Грчка се тресла три пута, а са њом и Турска и Албанија

Zemljotres

Неколико земљотреса протресло је у четвртак Балканско полуострво. Јутрос у 2.18 часова грчко острво Крит погодио је земљотрес јачине 4,7 степени Рихтера, како је објавио Европско-медитерански сеизмолошки центар.

Епицентар земљотреса налазио се 139 километара од Ираклиона на дубини од 24 метра.

Око 8.30 по локалном времену, Грчку је затресао још један земљотрес, овога пута у Јонском мору, јачине 3,3 степена.

Епицентар тог земљотреса био је 28 километара јужно од Закинтоса, односно 110 километара југозападно од Патре, на дубини од 19 километара.

За сада нема доступних података о евентуалној материјалној или другој штети узрокованој овим земљотресима.

Раније јутрос јављено је да је земљотрес јачине 4,5 степени Рихтерове скале погодио грчко острво Крит у 4.18 сати и да је епицентар био на дубини од 10 километара, а на удару је била и Албанија, која је око 7 ујутру осетила подрхтавање током земљотреса јачине 3,2 степена по Рихтеру.

Турска се опет тресла

Земљотрес јачине 4,2 степена погодио је јутрос и исток Турске, објавио је данас Европско-медитерански сеизмолошки центар.

Земљотрес се догодио мало пре пет сати ујутру по локалном времену, 19 километара северно од Синцика у турској провинцији Адијаман, на пет километара дубине.

За сада нема података о материјалној штети.

Јак земљотрес од 5 степени Рихтерове скале погодио је у уторак централну турску провинцију Конија, 500 километара југоисточно од Измира.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs