Сећање на Радована Медића, заставника Војске Југославије који је живот дао за одбрану отаџбине

Портпарол НАТО Џејми Шеј, који је ту функцију обављао деведесет и девете године, за време бомбардовања СР Југославије, жртве НАТО агресора називао је у свим медијима „колатералном штетом“. Под „колатералну штету“ спао је и наш заставник Радован Медић, припадник Војске Југославије, ког је војна акција, коју су срамотно назвали „Милосрдни анђео“, усмртила те кобне деведесет и девете године и који је живот дао за отаџбину, бранећи сомборски Војни аеродром. На његовом гробу венце су положили чланови његове породице, његове колеге саборци, као и делегација Града Сомбора. 

  • Данас обележавамо 22 године од НАТО агресије. Иако је прошло 22 године од тог страшног дана, од 78 тешких дана бомбардовања наше земље и нашег града, увек се сећамо на све жртве које су тада пале, ми не можемо да заборавимо, не можемо да променимо прошлост, али дугујемо велико поштовање и велику захвалност свим жртвама које су тада пале у тих несрећних 78 дана и ноћи тешких за нашу земљу и наш град, на овакав начин се преноси и на друге и млађе генерације, да се чува, да се никад не заборави, изјавила је приликом полагања венаца заменица градоначелника Сомбора, Љиљана Тица.  

Преко хиљаду страдалих припадника безбедносних служби, од 20 часова 24. марта, до 13 сати 10. јуна 1999. године, као и све већ наведене жртве, за нас никада неће бити колатерална штета. Пошту одајемо и палим НАТО борцима, обојици, који су са својим колегама на Југославију изручили 37 хиљада касетних бомби.   

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије